Webring opgeheven
De moederpagina waar de Dutch Wailway Webring gehost was, is sinds enige tijd niet meer bereikbaar. De reden is mij niet bekend, ik heb daarover ook geen bericht ontvangen. Ik heb daarom dan ook besloten om de Dutch Railway Webring op te heffen (d.d. 01-06-2021). Webmasters kunnen de html code van de Dutch Railway Webring van hun site verwijderen. Helaas heb ik geen lijst van de sites die aangesloten waren, dus ook ik kan geen bericht rondsturen.

 Wat is een Webring?
Een Webring is een manier om een groep homepages met dezelfde onderwerpen aan elkaar te koppelen. Op elke homepage staan links waarmee men naar een volgende of vorige pagina kan. Na de laatste komt men weer op de eerste terecht en de ring is rond. Ook kun je naar een willekeurige homepage in de ring springen of een lijst oproepen van alle homepages in de ring.

 Wat is de Dutch Railway Webring?
De Dutch Railway Webring is een webring zoals hierboven beschreven, waarbij het gemeenschappelijk onderwerp de spoorwegen in Nederland is. De homepage hoeft niet gesitueerd te zijn in Nederland, maar moet als hoofdonderwerp de spoorwegen in Nederland hebben. En onder spoorwegen wordt verstaan: alles wat op 1 of meerdere rails rijdt. Trams en Transrapid zijn als onderwerp toegestaan, maar bussen niet.

 Hoe meld ik mijn homepage aan?
Als je je homepage wilt aanmelden om in de ring te worden opgenomen, klik dan op de 'Voegtoe'-button in het schermpje onderaan deze pagina. Je komt dan via een tussenpagina (met de aanmeldprocedure) terecht op een pagina van Webring, waarop je een aantal vragen moet invullen. Vervolgens krijg je een bevestiging van de aanmelding. Je homepage is dan nog niet in de ring opgenomen, maar er is al wel een plaats gereserveerd (ID-nummer). De Ringmaster (dit is degene die de webring beheert) stuurt je vervolgens een e-mail met een stuk HTML-code. Deze code moet je opnemen in je homepage. Deze code zorgt ervoor dat je onderstaand linker nederlandstalig schermpje op je homepage krijgt. Het linker schermpje is de standaard. Wanneer dit echter slecht past in de layout van je homepage, dan kun je op verzoek het rechterschermpje of het linker engelstalig schermpje krijgen. Stuur in dat geval een e-mail naar de Ringmaster met vermelding van je ID-nummer. Je krijgt dan de aangepaste HTML-code. Pas als de HTML-code is toegevoegd wordt je door de Ringmaster in de ring gevoegd.

 Wie is de Ringmaster van de Dutch Railway Webring?
Dat is Richard Krol. Als er vragen zijn over de Dutch Railway Webring, dan kun je via het contactformulier (linksonder) een e-mailtje sturen. Zet svp [DRLW] in het subject, omdat daar op gefilterd wordt en de mail dan makkelijk voor mij herkenbaar is.

Dutch Railway Webring
Dutch Railway Webring