Webring opgeheven
De moederpagina waar de Dutch Wailway Webring gehost was, is sinds enige tijd niet meer bereikbaar. De reden is mij niet bekend, ik heb daarover ook geen bericht ontvangen. Ik heb daarom dan ook besloten om de Dutch Railway Webring op te heffen. Webmasters kunnen de html code van de Dutch Railway Webring van hun site verwijderen. Helaas heb ik geen lijst van de sites die aangesloten waren, dus ook ik kan geen bericht rondsturen.

 Stap 1: WebRing ID
Alvorens je je homepage bij de Dutch Railway Webring kunt aanmelden, moet je een WebRing ID hebben. Met dit ID kun je je homepage bij meerdere Webringen aanmelden. Je hebt dus maar 1 ID nodig. Heb je al een Webring ID dan kun je uiteraard deze stap overslaan.

 Stap 2: Feitelijke aanmelding
Ga naar http://J.webring.com/wrman?ring=drlw&addsite om je homepage aan te melden bij de Dutch Railway Webring. Volg de stappen op deze en volgende pagina's. Je moet de URL van je homepage invullen, de naam van je homepage en een korte omschrijving.

 Stap 3: Wacht op mail
Als je een WebRing ID hebt aangevraagd, krijg je daarvan een bevestiging. Bewaar dat mailtje goed of print hem uit. Je hebt de gegevens nodig als je iets wilt aanpassen. Je krijgt ook een mail van de aanmelding bij de Dutch Railway Webring. Er staat ook in dat je een code moet toevoegen op je homepage voor het Dutch Railway Webring menu. Deze code kun je zelf ophalen op de WebRing pagina's, maar je kunt ook wachten totdat de code je toegezonden wordt door de Webringmaster, Richard Krol. Deze code dien je te plaatsen op de pagina die je in stap 2 hebt ingegeven.

 Stap 4: Toevoegen HTML code
Voeg de HTML-code die je toegestuurd hebt gekregen van de Webringmaster toe op je homepage. Dit kun je doen door de code simpelweg te knippen en plakken met behulp van een teksteditor zoals bijvoorbeeld Windows-kladblok. Als je daarna je aangepaste pagina upload op het web en test, zul je zien dat het logo en menu zichtbaar wordt, echter de buttons werken nog niet. Dit komt doordat je pagina nog in afwachting van goedkeuring is.
Dankzij de inspanningen van Jan Gulden is er nu ook een flash-versie beschikbaar. Voor diegene die hun homepage volledig in flash gebouwd hebben, is het gebruik van HTML-code niet mogelijk. Op speciaal verzoek kunnen zij de flash-versie per email aanvragen. De dan toegestuurde bestanden kunnen in de flash-homepage worden verwerkt.

 Stap 5: Stuur mail aan Webringmaster
Nadat je de HTML-code geplaatst hebt, stuur je een mailtje naar de Webringmaster (klik op de emailbutton onderaan deze pagina) met de melding dat je de HTML-code hebt toegevoegd. Zet s.v.p. in het subject [DRLW], omdat de mails bij binnenkomst op dit onderwerp gefilterd worden.

 Stap 6: Controle
De laatste stap doet de Webringmaster. Nadat hij het mailtje ontvangen heeft dat de HTML-code is geplaatst, controleert hij de correcte plaatsing. Daarna zal hij jouw site in de ring plaatsen. Daarvan krijg je nog een bevestiging in je mail. Vanaf dat moment is je homepage onderdeel van de Dutch Railway Webring.

Dutch Railway Webring
Dutch Railway Webring